Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 5530-1 :2025

Pšenično brašno – Fizička svojstva testa – Deo 1: Određivanje apsorpcije vode i reoloških svojstava korišćenjem farinografa

Wheat flour - Physical characteristics of doughs - Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph (ISO 5530-1:2025)
28. 2. 2025.

Опште информације

60.60     28. 2. 2025.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se metoda za određivanje moći upijanja vode u brašnu korišćenjem farinografa i ponašanje testa prilikom mešanja, napravljenog od tog brašna koristeći proceduru sa konstantnom masom brašna ili proceduru sa konstantnom masom testa. Metoda se primenjuje na eksperimentalno i tržišno pšenično brašno (Triticum aestivum L.).
NAPOMENA Ovaj dokument je povezan sa ICC 115/1[5] i AACC metodom 54-21.02[6].

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 5530-1:2013

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 5530-1 :2025
60.60 Standard objavljen
28. 2. 2025.

REVIDIRAN OD

PROJEKAT
prSRPS EN ISO 5530-1:2025

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 5530-1:2025

Identičan sa ISO 5530-1:2025