Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 5530-2:2025

Pšenično brašno – Fizička svojstva testa – Deo 2: Određivanje reoloških svojstava korišćenjem ekstenzografa

Wheat flour - Physical characteristics of doughs - Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph (ISO 5530-2:2025)
28. 2. 2025.

Опште информације

60.60     28. 2. 2025.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom se utvrđuje metoda za određivanje reoloških svojstava testa od pšeničnog brašna ispitivanjem na istezanje, korišćenjem ekstenzografa. Zabeležena kriva opterećenje-istezanje koristi se za procenu opšteg kvaliteta brašna i njegov odgovor na sredstva za poboljšanje. Metoda se primenjuje na eksperimentalno i tržišno pšenično brašno (Triticum aestivum L.).
NAPOMENA 1 Ovaj dokument je povezan sa ICC 144[5] i AACC metodom 54-10[6].
NAPOMENA 2 Za pripremu testa, koristi se farinograf(videti 6.2).

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 5530-2:2013

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 5530-2:2025
60.60 Standard objavljen
28. 2. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 5530-2:2025

Identičan sa ISO 5530-2:2025