Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS CEN ISO/TS 15213-3:2024

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Clostridium spp. – Део 3: Откривање Clostridium perfringens

Microbiology of the food chain - Horizontal method for the detection and enumeration of Clostridium spp. - Part 3: Detection of Clostridium perfringens (ISO/TS 15213-3:2024)
27. 6. 2024.

Опште информације

60.60     27. 6. 2024.

ISS

E034-9

Европски стандард

07.100.30  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се откривање Clostridium (C.) perfringens. Овај документ се примењује на: — производе намењене за људску исхрану; — производе намењене за исхрану животиња; — узорке животне средине у области производње и руковања храном и храном за животиње; — узорке из фазе примарне производње. Ова хоризонтална метода је првобитно развијена за испитивање свих узорака који припадају ланцу хране. На основу информација доступних у време објављивања овог документа, сматра се да је ова метода у потпуности прикладна за испитивање свих узорака који припадају ланцу хране. Међутим, због велике разноликости производа у ланцу хране, могуће је да ова хоризонтална метода није прикладна у сваком детаљу, за све производе. Ипак, очекује се да се потребне модификације сведу на најмању меру тако да не доведу до значајнијег одступања од ове хоризонталне методе.

Повезане директиве

НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS CEN ISO/TS 15213-3:2024
60.60 Стандард објављен
27. 6. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са CEN ISO/TS 15213-3:2024

Идентичан са ISO/TS 15213-3:2024