Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS CEN ISO/TS 15213-3:2024

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Clostridium spp. – Deo 3: Otkrivanje Clostridium perfringens

Microbiology of the food chain - Horizontal method for the detection and enumeration of Clostridium spp. - Part 3: Detection of Clostridium perfringens (ISO/TS 15213-3:2024)
27. 6. 2024.

Опште информације

60.60     27. 6. 2024.

ISS

E034-9

Evropski standard

07.100.30  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se otkrivanje Clostridium (C.) perfringens. Ovaj dokument se primenjuje na: — proizvode namenjene za ljudsku ishranu; — proizvode namenjene za ishranu životinja; — uzorke životne sredine u oblasti proizvodnje i rukovanja hranom i hranom za životinje; — uzorke iz faze primarne proizvodnje. Ova horizontalna metoda je prvobitno razvijena za ispitivanje svih uzoraka koji pripadaju lancu hrane. Na osnovu informacija dostupnih u vreme objavljivanja ovog dokumenta, smatra se da je ova metoda u potpunosti prikladna za ispitivanje svih uzoraka koji pripadaju lancu hrane. Međutim, zbog velike raznolikosti proizvoda u lancu hrane, moguće je da ova horizontalna metoda nije prikladna u svakom detalju, za sve proizvode. Ipak, očekuje se da se potrebne modifikacije svedu na najmanju meru tako da ne dovedu do značajnijeg odstupanja od ove horizontalne metode.

Povezane direktive

Direktive povezane sa ovim standardom

2017/625

882/2004

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS CEN ISO/TS 15213-3:2024
60.60 Standard objavljen
27. 6. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa CEN ISO/TS 15213-3:2024

Identičan sa ISO/TS 15213-3:2024