Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

dnaSRPS CEN ISO/TS 15213-3:2018

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Clostridium spp. - Deo 3: Otkrivanje Clostridium perfringens

Microbiology of the food chain - Horizontal method for the detection and enumeration of Clostridium spp. - Part 3: Detection of Clostridium perfringens (ISO/DTS 15213-3:2023)

Опште информације

50.60     5. 1. 2024.

ISS

E034-9

Evropski standard

07.100.30  

engleski  

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđeno je otkrivanje Clostridium (C.) perfringens. Ovaj deo ISO 15213 se primenjuje na:
• proizvode namenjene za ljudsku ishranu;
• proizvode namenjene za hranu životinja;
• uzorke iz životne sredine u zoni proizvodnje hrane i hrane za životinje, rukovanja i;
• uzorke iz faze primarne proizvodnje.
Ova tehnika je namenjena da se koristi kada se očekuje da će broj traženih kolonija biti veći od 10 po ml ili po g uzorka za ispitivanje.

Povezane direktive

Direktive povezane sa ovim standardom

2017/625

882/2004

Životni ciklus

TRENUTNO

PROJEKAT
dnaSRPS CEN ISO/TS 15213-3:2018
50.60 Završetak postupka odobravanja definitivnog teksta nacrta standarda
5. 1. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa FprCEN ISO/TS 15213-3

Identičan sa ISO/TS 15213-3