Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 17203:2021

Прехрамбени производи – Одређивање цитринина у прехрамбеним производима помоћу HPLC-MS/MS

Foodstuffs - Determination of citrinin in food by HPLC-MS/MS
30. 11. 2021.

Опште информације

60.60     30. 11. 2021.

ISS

E275

Европски стандард

67.050  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

У овом европском стандарду описује се поступак за одређивање садржаја цитринина у храни (житима, црвеном пиринчу), биљкама и додацима храни течном хроматографијом са тандем-масеном спектро¬метријом (LC-MS/MS). Ова метода је валидована за ферментисани црвени пиринач у опсегу концентрација од 2,5 μg/kg до 3 000 μg/kg и за пшенично брашно у опсегу од 2,5 μg/kg до 100 μg/kg.

Повезане директиве

НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 17203:2019

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 17203:2021
60.60 Стандард објављен
30. 11. 2021.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 17203:2021