Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 17203:2021

Prehrambeni proizvodi – Određivanje citrinina u prehrambenim proizvodima pomoću HPLC-MS/MS

Foodstuffs - Determination of citrinin in food by HPLC-MS/MS
30. 11. 2021.

Опште информације

60.60     30. 11. 2021.

ISS

E275

Evropski standard

67.050  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

U ovom evropskom standardu opisuje se postupak za određivanje sadržaja citrinina u hrani (žitima, crvenom pirinču), biljkama i dodacima hrani tečnom hromatografijom sa tandem-masenom spektro¬metrijom (LC-MS/MS). Ova metoda je validovana za fermentisani crveni pirinač u opsegu koncentracija od 2,5 μg/kg do 3 000 μg/kg i za pšenično brašno u opsegu od 2,5 μg/kg do 100 μg/kg.

Povezane direktive

NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN 17203:2019

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 17203:2021
60.60 Standard objavljen
30. 11. 2021.

Povezani projekti

Identičan sa EN 17203:2021