Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 17203:2019

Prehrambeni proizvodi – Određivanje citrinina u prehrambenim proizvodima pomoću tečne hromatografije sa tandem masenom spektrometrijom (LC-MS/MS)

Determination of citrinin in food by liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS)
31. 5. 2019.
95.99   Повучен   30. 11. 2021.

Опште информације

95.99     30. 11. 2021.

ISS

E275

Европски стандард

67.050  

енглески  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

U ovom evropskom standardu opisuje se postupak za određivanje sadržaja citrinina u hrani (žitima, crvenom pirinču), biljkama i dodacima hrani tečnom hromatografijom sa tandem-masenom spektro¬metrijom (LC-MS/MS). Ova metoda je validovana za fermentisani crveni pirinač u opsegu koncentracija od 2,5 μg/kg do 3 000 μg/kg i za pšenično brašno u opsegu od 2,5 μg/kg do 100 μg/kg.

Повезане директиве

НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN 17203:2019
95.99 Повучен
30. 11. 2021.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 17203:2021

Повезани пројекти

Идентичан са EN 17203:2018