Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 662:2017

Уља и масти биљног и животињског порекла – Одређивање садржаја влаге и испарљивих материја

Animal and vegetable fats and oils - Determination of moisture and volatile matter content (ISO 662:2016)
30. 10. 2020.
30. 10. 2020.

Опште информације

60.60     30. 10. 2020.

ISS

E034-2,11

Европски стандард

67.200.10  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим међународним стандардом утврђују се две методе за одређивање садржаја влаге и испарљивих материја у мастима биљног и животињског порекла сушењем:
— метода A, коришћењем пешчаног купатила или грејне плоче;
— метода B, коришћењем сушнице.
Метода А се примењује за све масти и уља.
Метода Б се примењује само за несушиве масти и уља са киселинским бројем мањим од 4. Ни под каквим околностима лауринска уља не треба да се анализирају помоћу ове методе.
Млеко и производи од млека (или масти добијене из млека и производа од млека) искључују се из предмета и подручја примене овог међународног стандарда.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 662:2009

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 662:2017
60.60 Стандард објављен
30. 10. 2020.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 662:2016

Идентичан са ISO 662:2016