Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 19660:2020

Павлака - Одређивање садржаја масти - Ацидобутирометријска метода

Cream — Determination of fat content — Acido-butyrometric method
30. 11. 2020.
29. 3. 2024.

Опште информације

90.93     8. 6. 2023.

90.20    15. 4. 2028.

ISS

E034-5

Међународни стандард

67.100.99  

енглески   српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се ацидобутирометријска метода за одређивање садржаја масти у павлаци. Као референтна метода остаје гравиметријска метода (са амонијачно етарском екстракцијом) описана у ISO 2450 | IDF 16.
Ова метода се примењује на павлаку која има садржај масти између 20 % и 50 % укључујући:
- павлаку за производњу маслаца;
- слатку, незрелу и неинокулисану павлаку;
- сирову павлаку или ону која је подвргнута термичком третману;
- нехомогенизовану павлаку;
- павлаку са или без додатака конзерванаса (2-бромо-2-нитропропан, 1,3-диол или бронопол).

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 19660:2020
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
8. 6. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 19660:2018

Идентичан са IDF 237:2018