Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 19660:2020

Pavlaka - Određivanje sadržaja masti - Acidobutirometrijska metoda

Cream — Determination of fat content — Acido-butyrometric method
30. 11. 2020.
29. 3. 2024.

Опште информације

90.93     8. 6. 2023.

90.20    15. 4. 2028.

ISS

E034-5

Međunarodni standard

67.100.99  

engleski   srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se acidobutirometrijska metoda za određivanje sadržaja masti u pavlaci. Kao referentna metoda ostaje gravimetrijska metoda (sa amonijačno etarskom ekstrakcijom) opisana u ISO 2450 | IDF 16.
Ova metoda se primenjuje na pavlaku koja ima sadržaj masti između 20 % i 50 % uključujući:
- pavlaku za proizvodnju maslaca;
- slatku, nezrelu i neinokulisanu pavlaku;
- sirovu pavlaku ili onu koja je podvrgnuta termičkom tretmanu;
- nehomogenizovanu pavlaku;
- pavlaku sa ili bez dodataka konzervanasa (2-bromo-2-nitropropan, 1,3-diol ili bronopol).

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 19660:2020
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
8. 6. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 19660:2018

Identičan sa IDF 237:2018