Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 19662:2020

Млеко - Одређивање садржаја масти – Ацидобутирометријска метода (метода по Герберу)

Milk — Determination of fat content — Acido-butyrometric (Gerber method)
30. 11. 2020.

Опште информације

90.93     8. 6. 2023.

90.20    15. 4. 2028.

ISS

E034-5

Међународни стандард

67.100.01  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Стандардом 19662 | IDF 238:2018 утврђује се метода, ацидобутирометријска или по Герберу, за одређивање садржаја масти у млеку. Метода се примењује за пуномасно или делимично обрано млеко. Такође се примењује за млеко које садржи дозвољене конзервансе (калијум-дихромат, бронопол). Не примењује се за млеко са формалином, нити за млеко које је подвргнуто хомогенизацији.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 488:2013

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 19662:2020
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
8. 6. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 19662:2018

Идентичан са IDF 238:2018