Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 19662:2020

Mleko - Određivanje sadržaja masti – Acidobutirometrijska metoda (metoda po Gerberu)

Milk — Determination of fat content — Acido-butyrometric (Gerber method)
30. 11. 2020.

Опште информације

90.93     8. 6. 2023.

90.20    15. 4. 2028.

ISS

E034-5

Međunarodni standard

67.100.01  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Standardom 19662 | IDF 238:2018 utvrđuje se metoda, acidobutirometrijska ili po Gerberu, za određivanje sadržaja masti u mleku. Metoda se primenjuje za punomasno ili delimično obrano mleko. Takođe se primenjuje za mleko koje sadrži dozvoljene konzervanse (kalijum-dihromat, bronopol). Ne primenjuje se za mleko sa formalinom, niti za mleko koje je podvrgnuto homogenizaciji.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 488:2013

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 19662:2020
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
8. 6. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 19662:2018

Identičan sa IDF 238:2018