Објављен
Овим документом се утврђују захтеви високог нивоа за системе менаџмента одрживом производњом какао зрна, укључујући процесе после жетве, ако је примењиво и следљивост одрживо произведених какао зрна у организацији која их производи.
НАПОМЕНА 1 Процеси после жетве укључују ломљење махуне, ферментацију, сушење, сортирање, паковање, транспорт и складиштење какао зрна.
Само организације које испуњавају захтеве система менаџмента одрживошћу какаа из овог документа или ISO 34101‑4:2019, Прилог A или B и захтеве перформанси из ISO 34101‑2 могу тврдити да су њихова какао зрна одрживо произведена
НАПОМЕНА 2 Стандардом ISO 34101-4 утврђују се захтеви за системе менаџмента одрживошћу какаа на почетном и средњем нивоу.
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 34101-1:2020
60.60
Стандард објављен
30. 11. 2020.