Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 34101-1:2020

Одрживи и следљиви какао – Део 1: Захтеви за системе менаџмента одрживошћу какаа

Sustainable and traceable cocoa - Part 1: Requirements for cocoa sustainability management systems (ISO 34101-1:2019)
30. 11. 2020.

Опште информације

60.60     30. 11. 2020.

ISS

E034-7,8,15,18

Европски стандард

67.140.30     03.100.70  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом се утврђују захтеви високог нивоа за системе менаџмента одрживом производњом какао зрна, укључујући процесе после жетве, ако је примењиво и следљивост одрживо произведених какао зрна у организацији која их производи.
НАПОМЕНА 1 Процеси после жетве укључују ломљење махуне, ферментацију, сушење, сортирање, паковање, транспорт и складиштење какао зрна.
Само организације које испуњавају захтеве система менаџмента одрживошћу какаа из овог документа или ISO 34101‑4:2019, Прилог A или B и захтеве перформанси из ISO 34101‑2 могу тврдити да су њихова какао зрна одрживо произведена
НАПОМЕНА 2 Стандардом ISO 34101-4 утврђују се захтеви за системе менаџмента одрживошћу какаа на почетном и средњем нивоу.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 34101-1:2020
60.60 Стандард објављен
30. 11. 2020.

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 34101-1:2020

Идентичан са ISO 34101-1:2019