Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 34101-1:2020

Održivi i sledljivi kakao – Deo 1: Zahtevi za sisteme menadžmenta održivošću kakaa

Sustainable and traceable cocoa - Part 1: Requirements for cocoa sustainability management systems (ISO 34101-1:2019)
30. 11. 2020.

Опште информације

60.60     30. 11. 2020.

ISS

E034-7,8,15,18

Evropski standard

67.140.30     03.100.70  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom se utvrđuju zahtevi visokog nivoa za sisteme menadžmenta održivom proizvodnjom kakao zrna, uključujući procese posle žetve, ako je primenjivo i sledljivost održivo proizvedenih kakao zrna u organizaciji koja ih proizvodi.
NAPOMENA 1 Procesi posle žetve uključuju lomljenje mahune, fermentaciju, sušenje, sortiranje, pakovanje, transport i skladištenje kakao zrna.
Samo organizacije koje ispunjavaju zahteve sistema menadžmenta održivošću kakaa iz ovog dokumenta ili ISO 34101‑4:2019, Prilog A ili B i zahteve performansi iz ISO 34101‑2 mogu tvrditi da su njihova kakao zrna održivo proizvedena
NAPOMENA 2 Standardom ISO 34101-4 utvrđuju se zahtevi za sisteme menadžmenta održivošću kakaa na početnom i srednjem nivou.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 34101-1:2020
60.60 Standard objavljen
30. 11. 2020.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 34101-1:2020

Identičan sa ISO 34101-1:2019