Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

osećaj u ustima

енглески

Термин
mouthfeel
Опис

mixed experience derived from sensations in the mouth that relate to physical or chemical properties of a stimulus NOTE Assessors differentiate the physical sensations (e.g. density, viscosity, particulate) as texture properties and the chemical sensations (e.g. astringency, cooling) as flavour properties.

српски

Термин
osećaj u ustima
Опис

mešavina doživljaja koji potiču od osećaja u ustima koji se odnose na fizičke ili hemijske osobine podražaja NAPOMENA Ocenjivači razlikuju fizičke osećaje (npr. gustina, viskoznost, usitnjavanje), kao i svojstva teksture i hemijske osećaje (npr. skupljanje, hlađenje) kao svojstva ukusnosti.

српски

Термин
osećaj u ustima
Опис

mešavina doživljaja koji potiču od osećaja u ustima koji se odnose na fizičke ili hemijske osobine podražaja NAPOMENA Ocenjivači razlikuju fizičke osećaje (npr. gustina, viskoznost, usitnjavanje), kao i svojstva teksture i hemijske osećaje (npr. skupljanje, hlađenje) kao svojstva ukusnosti.

Повезани стандарди

Повезани ICS-ови

Нема информација