Phone: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Standards sales: prodaja@iss.rs Education: iss-edukacija@iss.rs Information about standards: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Main menu

mouthfeel

English

Name
mouthfeel
Description

mixed experience derived from sensations in the mouth that relate to physical or chemical properties of a stimulus NOTE Assessors differentiate the physical sensations (e.g. density, viscosity, particulate) as texture properties and the chemical sensations (e.g. astringency, cooling) as flavour properties.

Serbian

Name
osećaj u ustima
Description

mešavina doživljaja koji potiču od osećaja u ustima koji se odnose na fizičke ili hemijske osobine podražaja NAPOMENA Ocenjivači razlikuju fizičke osećaje (npr. gustina, viskoznost, usitnjavanje), kao i svojstva teksture i hemijske osećaje (npr. skupljanje, hlađenje) kao svojstva ukusnosti.

Serbian

Name
osećaj u ustima
Description

mešavina doživljaja koji potiču od osećaja u ustima koji se odnose na fizičke ili hemijske osobine podražaja NAPOMENA Ocenjivači razlikuju fizičke osećaje (npr. gustina, viskoznost, usitnjavanje), kao i svojstva teksture i hemijske osećaje (npr. skupljanje, hlađenje) kao svojstva ukusnosti.

Related standards

Related ICSs

No information