Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

osećaj u ustima

engleski

Termin
mouthfeel
Opis

mixed experience derived from sensations in the mouth that relate to physical or chemical properties of a stimulus NOTE Assessors differentiate the physical sensations (e.g. density, viscosity, particulate) as texture properties and the chemical sensations (e.g. astringency, cooling) as flavour properties.

srpski

Termin
osećaj u ustima
Opis

mešavina doživljaja koji potiču od osećaja u ustima koji se odnose na fizičke ili hemijske osobine podražaja NAPOMENA Ocenjivači razlikuju fizičke osećaje (npr. gustina, viskoznost, usitnjavanje), kao i svojstva teksture i hemijske osećaje (npr. skupljanje, hlađenje) kao svojstva ukusnosti.

srpski

Termin
osećaj u ustima
Opis

mešavina doživljaja koji potiču od osećaja u ustima koji se odnose na fizičke ili hemijske osobine podražaja NAPOMENA Ocenjivači razlikuju fizičke osećaje (npr. gustina, viskoznost, usitnjavanje), kao i svojstva teksture i hemijske osećaje (npr. skupljanje, hlađenje) kao svojstva ukusnosti.

Povezani standardi

Povezani ICS-ovi

Nema informacija