Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 6632:1981

Fruits, vegetables and derived products — Determination of volatile acidity
1. 11. 1981.

Опште информације

90.93     20. 1. 2025.

ISO

ISO/TC 34/SC 3

Међународни стандард

67.080.01  

француски   енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

The method consists in acidifying a test portion with tartaric acid, entraining the volatile acids by steam distillation and titrating the distillate with standard volumetric sodium hydroxide solution in the presence of phenolphthalein as an indicator. The method is applicable to all fresh products, to products preserved without chemical preservatives, and to products to which sulphur dioxide has been added.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 6632:1981
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
20. 1. 2025.

РЕВИДИРАН ОД

НАПУШТЕН
ISO/PWI 6632

Национална преузимања

Voće, povrće i proizvodi koji potiču od voća i povrća - Određivanje isparljive kiselosti

90.93   Одлука о потврђивању стандарда