Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 16634-2:2016

Food products — Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content — Part 2: Cereals, pulses and milled cereal products
20. 5. 2016.

Опште информације

90.92     24. 10. 2023.

ISO

ISO/TC 34/SC 4

Међународни стандард

67.050     67.060  

енглески   француски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

ISO 16634-2:2016 specifies a method for the determination of the total nitrogen content and the calculation of the crude protein content of cereals, pulses and milled cereal products.
This method, like the Kjeldahl method (see References [1] and [6]), does not distinguish between protein nitrogen and non-protein nitrogen. For the calculation of the protein content, various conversion factors are used (see 3.2).

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO/TS 16634-2:2009

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 16634-2:2016
90.92 Одлука о измени или ревизији стандарда
24. 10. 2023.

РЕВИДИРАН ОД

ПРОЈЕКАТ
ISO/DIS 16634-2

Национална преузимања

Prehrambeni proizvodi – Određivanje sadržaja ukupnog azota sagorevanjem u skladu sa Dumasovim principom i izračunavanje sadržaja sirovih proteina – Deo 2: Žita, mahunjače i mleveni proizvodi od žita

60.60   Стандард објављен