Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 15634-5:2023

Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije – Deo 5: Bela slačica (Sinapis alba) i soja (Glycine max) – Kvalitativna detekcija specifičnih DNK DNK sekvenci u barenoj kobasici metodom PCR u realnom vremenu

Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 5: Mustard (Sinapis alba) and soya (Glycine max) - Qualitative detection of a specific DNA sequence in cooked sausages by real-time PCR
28. 4. 2023.

Опште информације

60.60     28. 4. 2023.

ISS

E275

Evropski standard

07.100.30     67.120.10  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se procedura za kvalitativno određivanje DNK specifične za vrstu bele slačice (Sinapis alba) i soje (Glycine max) u kuvanim kobasicama korišćenjem metode PCR u realnom vremenu utvrđivanjem gena MADS-D (bela slačica) i lektina (soja).

Povezane direktive

NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS CEN/TS 15634-5:2016

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 15634-5:2023
60.60 Standard objavljen
28. 4. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa EN 15634-5:2023