Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 16466-1:2024

Autentičnost hrane – Izotopska analiza sirćetne kiseline i vode u sirćetu – Deo 1: 2H-NMR analiza sirćetne kiseline

Food authenticity - Isotopic analysis of acetic acid and water in vinegar - Part 1: 2H-NMR analysis of acetic acid
29. 11. 2024.

Опште информације

60.60     29. 11. 2024.

ISS

E275

Evropski standard

67.220.10  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se izotopska metoda za kontrolu autentičnosti sirćeta i hrane koja sadrži sirće kao sastojak (na primer Aceto Balsamico di Modena), sa gustinom ispod 1,28 g/cm3. Ova metoda se primenjuje na sirćetnu kiselinu u sirćetu (iz vina, jabukovače, poljoprivrednog alkohola, itd.) kako bi se okarakterisalo botaničko poreklo sirćetne kiseline i da bi se otkrilo falsifikovanje sirćeta korišćenjem sintetičke sirćetne kiseline ili sirćetne kiseline nedozvoljenog porekla. (zajedno sa metodom opisanom u EN 16466-2). Izotopska analiza ekstrahovane sirćetne kiseline pomoću 2H-NMR zasnovana je na sličnoj metodi koja je već uobičajena za analizu vina.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN 16466-1 :2014

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 16466-1:2024
60.60 Standard objavljen
29. 11. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa EN 16466-1:2024 IDENTICAL