Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

prSRPS ISO 1442:2024

Месо и производи од меса - Одређивање садржаја влаге - Референтна метода

Meat and meat products — Determination of moisture content — Reference method

Опште информације

10.99     1. 1. 2024.

ISS

E034-6

Међународни стандард

67.120.10  

српски  

Апстракт

Овај документ утврђује две референтне методе за одређивање садржаја влаге у месу и производима од меса: методу директног сушења и методу дестилације. Метода директног сушења је применљива на месо и месне производе са мало испарљивих материја поред влаге. Метода дестилације је применљива на месо и месне прерађевине са високо испарљивим материјама поред влаге.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 1442:1998

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
prSRPS ISO 1442:2024
10.99 Нови пројекат се прихвата
1. 1. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 1442:2023 IDENTICAL