Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

prSRPS ISO 1442:2024

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja vlage - Referentna metoda

Meat and meat products — Determination of moisture content — Reference method

Опште информације

10.99     1. 1. 2024.

ISS

E034-6

Međunarodni standard

67.120.10  

srpski  

Apstrakt

Ovaj dokument utvrđuje dve referentne metode za određivanje sadržaja vlage u mesu i proizvodima od mesa: metodu direktnog sušenja i metodu destilacije. Metoda direktnog sušenja je primenljiva na meso i mesne proizvode sa malo isparljivih materija pored vlage. Metoda destilacije je primenljiva na meso i mesne prerađevine sa visoko isparljivim materijama pored vlage.

Životni ciklus

PRETHODNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 1442:1998

TRENUTNO

PROJEKAT
prSRPS ISO 1442:2024
10.99 Novi projekat se prihvata
1. 1. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 1442:2023 IDENTICAL