Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 5554:1999

Proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja skroba (Referentna metoda) - (Identičan sa ISO 5554:1978)

Meat products — Determination of starch content (Reference method)
13. 10. 1999.
13. 10. 1999.

Опште информације

90.93     20. 2. 2024.

90.20    15. 1. 2029.

ISS

E034-6

Међународни стандард

67.120.10  

српски  

Термини

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

OVIM MEĐUNARODNIM STANDARDOM UTVRĐUJE SE REFERENTNA METODA ZA ODREĐIVANJE SADRŽAJA SKROBA U PROIZVODIMA OD MESA.PRINCIP METODE JE ZAGREVANJE DELA UZORKA ZA ISPITIVANJE SA ETANOLNIM RASTVOROM KALIJUM-HIDROKSIDA DOK SE SASTOJCI MESA POTPUNO NE RASTVORE.DEKANTACIJA, ISPIRANJE PREOSTALOG OSTATKA TOPLIM ETANOLOM, FILTRIRANJE, RASTVARANJE U HLOROVODONIČNOJ KISELINI I HIDROLIZA.TITRIMETRIJSKO ODREĐIVANJE OBRAZOVANE GLUKOZE.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 5554:1999
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
20. 2. 2024.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 5554:1978