Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 5554:1999

Proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja skroba (Referentna metoda) - (Identičan sa ISO 5554:1978)

Meat products — Determination of starch content (Reference method)
13. 10. 1999.
13. 10. 1999.

Опште информације

90.93     20. 2. 2024.

90.20    15. 1. 2029.

ISS

E034-6

Međunarodni standard

67.120.10  

srpski  

Termini

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

OVIM MEĐUNARODNIM STANDARDOM UTVRĐUJE SE REFERENTNA METODA ZA ODREĐIVANJE SADRŽAJA SKROBA U PROIZVODIMA OD MESA.PRINCIP METODE JE ZAGREVANJE DELA UZORKA ZA ISPITIVANJE SA ETANOLNIM RASTVOROM KALIJUM-HIDROKSIDA DOK SE SASTOJCI MESA POTPUNO NE RASTVORE.DEKANTACIJA, ISPIRANJE PREOSTALOG OSTATKA TOPLIM ETANOLOM, FILTRIRANJE, RASTVARANJE U HLOROVODONIČNOJ KISELINI I HIDROLIZA.TITRIMETRIJSKO ODREĐIVANJE OBRAZOVANE GLUKOZE.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 5554:1999
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
20. 2. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 5554:1978