Објављен
Ovim delom ISO 21527 utvrđuje se horizontalna metoda za određivanje broja kvasaca i plesni sposobnih za rast u proizvodima namenjenim za ishranu ljudi ili životinja koji imaju aktivnost vode veću od 0,95 [jaja, meso, mlečni proizvodi (izuzev mleka u prahu), voće, povrće, sveže testenine, itd.],) pomoću tehnike brojanja kolonija na 25 °C ± 1 °C. Ovim delom ISO 21527 ne omogućava se brojanje spora plesni. Identifikacija gljivične flore i ispitivanje hrane na mikotoksine takođe ne spadaju u predmet i područje primene ovog dela ISO 21527. Metoda utvrđena u ovom delu ISO 21527 nije pogodna za određivanje broja gljivica otpornih na toplotu, kao što je Byssochlamys fulva ili Bissochlamys nivea, u voću i povrću u konzervama i teglama.
ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 21527-1:2011
90.92
Одлука о измени или ревизији стандарда
23. 5. 2022.
MINISTARSTVO ZDRAVLjA