Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 21527-1:2011

Mikrobiologija hrane i hrane za životinje – Horizontalna metoda za određivanje broja kvasaca i plesni – Deo 1: Tehnika brojanja kolonija u proizvodima sa aktivnošću vode većom od 0,95

Microbiology of food and animal feeding stuffs — Horizontal method for the enumeration of yeasts and moulds — Part 1: Colony count technique in products with water activity greater than 0,95
27. 12. 2011.
27. 12. 2011.

Опште информације

90.92     23. 5. 2022.

ISS

E034-9

Међународни стандард

07.100.30  

српски  

From plan 2010

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim delom ISO 21527 utvrđuje se horizontalna metoda za određivanje broja kvasaca i plesni sposobnih za rast u proizvodima namenjenim za ishranu ljudi ili životinja koji imaju aktivnost vode veću od 0,95 [jaja, meso, mlečni proizvodi (izuzev mleka u prahu), voće, povrće, sveže testenine, itd.],) pomoću tehnike brojanja kolonija na 25 °C ± 1 °C. Ovim delom ISO 21527 ne omogućava se brojanje spora plesni. Identifikacija gljivične flore i ispitivanje hrane na mikotoksine takođe ne spadaju u predmet i područje primene ovog dela ISO 21527. Metoda utvrđena u ovom delu ISO 21527 nije pogodna za određivanje broja gljivica otpornih na toplotu, kao što je Byssochlamys fulva ili Bissochlamys nivea, u voću i povrću u konzervama i teglama.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 21527-1:2011
90.92 Одлука о измени или ревизији стандарда
23. 5. 2022.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 21527-1:2008

Национални прописи и стандарди

Правилник о здравственој исправности дијететских производа

MINISTARSTVO ZDRAVLjA