Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 21527-1:2011

Mikrobiologija hrane i hrane za životinje – Horizontalna metoda za određivanje broja kvasaca i plesni – Deo 1: Tehnika brojanja kolonija u proizvodima sa aktivnošću vode većom od 0,95

Microbiology of food and animal feeding stuffs — Horizontal method for the enumeration of yeasts and moulds — Part 1: Colony count technique in products with water activity greater than 0,95
27. 12. 2011.
27. 12. 2011.

Опште информације

90.92     23. 5. 2022.

ISS

E034-9

Međunarodni standard

07.100.30  

srpski  

From plan 2010

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim delom ISO 21527 utvrđuje se horizontalna metoda za određivanje broja kvasaca i plesni sposobnih za rast u proizvodima namenjenim za ishranu ljudi ili životinja koji imaju aktivnost vode veću od 0,95 [jaja, meso, mlečni proizvodi (izuzev mleka u prahu), voće, povrće, sveže testenine, itd.],) pomoću tehnike brojanja kolonija na 25 °C ± 1 °C. Ovim delom ISO 21527 ne omogućava se brojanje spora plesni. Identifikacija gljivične flore i ispitivanje hrane na mikotoksine takođe ne spadaju u predmet i područje primene ovog dela ISO 21527. Metoda utvrđena u ovom delu ISO 21527 nije pogodna za određivanje broja gljivica otpornih na toplotu, kao što je Byssochlamys fulva ili Bissochlamys nivea, u voću i povrću u konzervama i teglama.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 21527-1:2011
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
23. 5. 2022.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 21527-1:2008

Nacionalni propisi i standardi

Pravilnik o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda

MINISTARSTVO ZDRAVLjA