Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS CEN ISO/TS 16634-2:2012

Prehrambeni proizvodi — Određivanje sadržaja ukupnog azota sagorevanjem u skladu sa Dumasovim principom i izračunavanje sadržaja sirovih proteina — Deo 2: Žita, mahunjače i mleveni proizvodi od žita

Food products - Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content - Part 2: Cereals, pulses and milled cereal products (ISO/TS 16634-2:2009)
30. 1. 2012.
95.99   Повучен   23. 12. 2016.

Опште информације

95.99     23. 12. 2016.

ISS

E034-4

Техничка спецификација

67.060     67.050  

енглески  

From plan 2011

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovom tehničkom specifikacijom utvrđuje se metoda za određivanje ukupnog sadržaja azota i izračunavanje sadržaja sirovih proteina u žitima, mahunjačama i mlevenim proizvodima od žita. Ova metoda, kao i metoda po Kjeldalu, ne pravi razliku između proteinskog azota i neproteinskog azota. Za izračunavanje sadržaja proteina, koriste se razni faktori konverzije, dati u dokumentu

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS CEN ISO/TS 16634-2:2012
95.99 Повучен
23. 12. 2016.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 16634-2:2016

Повезани пројекти

Идентичан са CEN ISO/TS 16634-2:2009

Идентичан са ISO/TS 16634-2:2009

Национални прописи и стандарди

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
ПРАВИЛНИК о анализаторима за мерење садржаја протеина у житу

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина