Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS CEN ISO/TS 16634-2:2012

Prehrambeni proizvodi — Određivanje sadržaja ukupnog azota sagorevanjem u skladu sa Dumasovim principom i izračunavanje sadržaja sirovih proteina — Deo 2: Žita, mahunjače i mleveni proizvodi od žita

Food products - Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content - Part 2: Cereals, pulses and milled cereal products (ISO/TS 16634-2:2009)
30. 1. 2012.
95.99   Povučen   23. 12. 2016.

Опште информације

95.99     23. 12. 2016.

ISS

E034-4

Tehnička specifikacija

67.060     67.050  

engleski  

From plan 2011

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovom tehničkom specifikacijom utvrđuje se metoda za određivanje ukupnog sadržaja azota i izračunavanje sadržaja sirovih proteina u žitima, mahunjačama i mlevenim proizvodima od žita. Ova metoda, kao i metoda po Kjeldalu, ne pravi razliku između proteinskog azota i neproteinskog azota. Za izračunavanje sadržaja proteina, koriste se razni faktori konverzije, dati u dokumentu

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS CEN ISO/TS 16634-2:2012
95.99 Povučen
23. 12. 2016.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 16634-2:2016

Povezani projekti

Identičan sa CEN ISO/TS 16634-2:2009

Identičan sa ISO/TS 16634-2:2009

Nacionalni propisi i standardi

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
PRAVILNIK o analizatorima za merenje sadržaja proteina u žitu

MINISTARSTVO PRIVREDE

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina