Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN ISO 3960:2011

Ulja i masti biljnog i životinjskog porekla — Određivanje peroksidnog broja — Jodometrijsko (vizuelno) određivanje završne tačke

Animal and vegetable fats and oils - Determination of peroxide value - Iodometric (visual) endpoint determination (ISO 3960:2007, corrected version 2009-05-15)
27. 12. 2011.
95.99   Повучен   31. 5. 2016.

Опште информације

95.99     31. 5. 2016.

ISS

E034-2,11

Европски стандард

67.200.10  

енглески  

From plan 2011

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim standardom utvrđuje se metoda za jodometrijsko određivanje peroksidnog broja u uljima i mastima biljnog i životinjskog porekla sa vizuelnom detekcijom završne tačke. Peroksidni broj je mera za količinu kiseonika hemijski vezanog u obliku peroksida i naročito hidroperoksida u ulju ili masti. Metoda se primenjuje na sve biljne i životinjske masti i ulja, masne kiseline i njihove smeše čiji je peroksidni broj od 0 meq (miliekvivalenata) do 30 meq aktivnog kiseonika po kilogramu. Takođe se primenjuje na margarin i masne namaze sa različitim sadržajem vode. Metoda nije pogodna za mlečne masti i ne može se primenjivati na lecitine.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 3960:2001

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 3960:2011
95.99 Повучен
31. 5. 2016.

РЕВИДИРАН ОД

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 3960:2017

ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 3960:2016

Повезани пројекти

Идентичан са EN ISO 3960:2010

Идентичан са ISO 3960:2007

Национални прописи и стандарди

Правилник о квалитету уситњеног меса, полупроизвода од меса и производа од меса

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ