Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 26642:2013

Prehrambeni proizvodi – Određivanje glikemijskog indeksa (GI) i preporuka za klasifikaciju hrane

Food products — Determination of the glycaemic index (GI) and recommendation for food classification
31. 7. 2013.

Опште информације

90.93     16. 7. 2021.

ISS

E275

Међународни стандард

67.040  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda za određivanje glikemijskog indeksa (GI) ugljenih hidrata u hrani. Ovim međunarodnim standardom se definišu GI, usamljene vrednosti karakterističnih faktora i utvrđuju zahtevi za njegovu primenu. Ovim međunarodnim standardom se preporučuje kriterijum za klasifikaciju hrane sa niskim, srednjim i visokim GI.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 26642:2013
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
16. 7. 2021.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 26642:2010