Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 26642:2013

Prehrambeni proizvodi – Određivanje glikemijskog indeksa (GI) i preporuka za klasifikaciju hrane

Food products — Determination of the glycaemic index (GI) and recommendation for food classification
31. 7. 2013.

Опште информације

90.93     16. 7. 2021.

ISS

E275

Međunarodni standard

67.040  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda za određivanje glikemijskog indeksa (GI) ugljenih hidrata u hrani. Ovim međunarodnim standardom se definišu GI, usamljene vrednosti karakterističnih faktora i utvrđuju zahtevi za njegovu primenu. Ovim međunarodnim standardom se preporučuje kriterijum za klasifikaciju hrane sa niskim, srednjim i visokim GI.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 26642:2013
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
16. 7. 2021.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 26642:2010