Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 4149:2014

Sirova kafa — Ispitivanje mirisa i izgleda i određivanje stranih primesa i nedostataka

Green coffee — Olfactory and visual examination and determination of foreign matter and defects
23. 12. 2014.

Опште информације

90.92     31. 8. 2023.

ISS

E034-7,8,15,18

Међународни стандард

67.140.20  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuju metode za ispitivanje mirisa i izgleda, kao i za određivanje stranih primesa i nedostataka sirove kafe bilo kojeg porekla, radi ocene usaglašenosti sa specifikacijom ili ugovorom. Ove metode se takođe mogu koristiti za određivanje jedne ili više karakteristika sirove kafe koje utiču na njen kvalitet za tehničke, komercijalne, administrativne i arbitražne svrhe i za upravljanje kvalitetom ili kontrolisanje kvaliteta. Ovaj međunarodni standard se primenjuje na sirovu kafu definisanu u ISO 3509.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS ISO 4149:1995

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 4149:2014
90.92 Одлука о измени или ревизији стандарда
31. 8. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 4149:2005

Прописи

"Сл. гласник РС" бр. 159/20 Правилник о квалитету сирове кафе, производа од кафе, замена за кафу, као и сродниих производа

"Сл. гласник РС" бр. 159/20 Правилник о квалитету сирове кафе, производа од кафе, замене за кафу, као и сродних производа