Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 4149:2014

Sirova kafa — Ispitivanje mirisa i izgleda i određivanje stranih primesa i nedostataka

Green coffee — Olfactory and visual examination and determination of foreign matter and defects
23. 12. 2014.

Опште информације

90.92     31. 8. 2023.

ISS

E034-7,8,15,18

Međunarodni standard

67.140.20  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuju metode za ispitivanje mirisa i izgleda, kao i za određivanje stranih primesa i nedostataka sirove kafe bilo kojeg porekla, radi ocene usaglašenosti sa specifikacijom ili ugovorom. Ove metode se takođe mogu koristiti za određivanje jedne ili više karakteristika sirove kafe koje utiču na njen kvalitet za tehničke, komercijalne, administrativne i arbitražne svrhe i za upravljanje kvalitetom ili kontrolisanje kvaliteta. Ovaj međunarodni standard se primenjuje na sirovu kafu definisanu u ISO 3509.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 4149:1995

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 4149:2014
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
31. 8. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 4149:2005

Propisi

"Сл. гласник РС" бр. 159/20 Pravilnik o kvalitetu sirove kafe, proizvoda od kafe, zamena za kafu, kao i srodniih proizvoda

"Сл. гласник РС" бр. 159/20 Pravilnik o kvalitetu sirove kafe, proizvoda od kafe, zamene za kafu, kao i srodnih proizvoda