Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 6647-2:2016

Pirinač – Određivanje sadržaja amiloze – Deo 2: Rutinske metode

Rice - Determination of amylose content - Part 2: Routine methods (ISO 6647-2:2015)
23. 12. 2016.
95.99   Povučen   30. 9. 2020.

Опште информације

95.99     30. 9. 2020.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Plan 2016

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim delom SRPS ISO 6647 utvrđuje se jednostavna rutinska metoda za određivanje sadržaja amiloze u mlevenom pirinču koji nije obrađen parom, u rasponu od 1 % do 30 %. Sadržaj amiloze u uzorcima pirinča određuje se referentnom metodom hromatografije na hromatografskim sitima koja se koristi kao standard za generisanje kalibracione krive.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 6647-2:2009

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 6647-2:2016
95.99 Povučen
30. 9. 2020.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 6647-2:2020

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 6647-2:2015

Identičan sa ISO 6647-2:2015