Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 6540:2021

Kukuruz – Određivanje sadržaja vlage (u mlevenim zrnima i celim zrnima)

Maize - Determination of moisture content (on milled grains and on whole grains) (ISO 6540:2021)
29. 4. 2021.
29. 12. 2023.

Опште информације

60.60     29. 4. 2021.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski   srpski  

  • Кукуруз — Одређивање садржаја влаге (у млевеним и целим зрнима)
  • Наслов старндарда у верзији на српском језику је измењен и гласи: "Кукуруз- одређивање садржаја влаге (у млевеним и целим зрнима)"

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuju se dve metode:
- referentna metoda za određivanje sadržaja vlage u zrnu kukuruza i mlevenom celom kukuruzu, kukuruznom grizu (krupici), gritsu i kukuruznom brašnu;
- rutinska metoda za procenu sadržaja vlage u kukuruzu u celim zrnima.
Poslednja metoda nije pogodna za upotrebu u izveštajima eksperata, niti za kalibraciju ili proveru vlagometara, zbog svog značajnog biasa u odnosu na referentnu metodu.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 6540:2012

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 6540:2021
60.60 Standard objavljen
29. 4. 2021.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 6540:2021

Identičan sa ISO 6540:2021

Propisi

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
PRAVILNIK o analizatorima za merenje sadržaja proteina u žitu

MINISTARSTVO PRIVREDE