Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS EN 15634-3:2023

Прехрамбени производи – Детекција алергена у храни методама молекуларне биологије – Део 3: Лешник (Corylus avellana) – Квалитативна детекција специфичних DNK ДНК секвенци у чоколади методом PCR у реалном времену

Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 3: Hazelnut (Corylus avellana) - Qualitative detection of a specific DNA sequence in chocolate by real-time PCR
28. 4. 2023.

Опште информације

60.60     28. 4. 2023.

ISS

E275

Европски стандард

07.100.30     67.190  

енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Овим документом утврђује се метода за одређивање лешника (Corylus avellana) у чоколади. PCR (ланчана реакција полимеразе) у реалном времену за одређивање лешника заснива се на утврђивању секвенце од 152 bp (базни пар) из гена лешника corA 1.

Повезане директиве

НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
SRPS CEN/TS 15634-3:2016

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 15634-3:2023
60.60 Стандард објављен
28. 4. 2023.

Повезани пројекти

Идентичан са EN 15634-3:2023