Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS ISO 6673:2016

Sirova kafa – Određivanje gubitka mase na 105 °C

Green coffee — Determination of loss in mass at 105 degrees C
31.05.2016.
31.05.2016.

Опште информације

90.60     04.03.2020.

ISS

E034-7,8,15,18

Међународни стандард

67.140.20  

српски  

plan 2015

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda za određivanje gubitka mase u sirovoj kafi na temperaturi od 105 °C. Ova metoda se primenjuje na dekofeiniziranu i nedekofeiniziranu sirovu kafu definisanu u ISO 3509. Ova metoda određivanja gubitka mase se može po konvenciji smatrati metodom za određivanje sadržaja vode i može se kao takva koristiti na osnovu sporazuma između zainteresovanih strana, ali ona daje rezultate koji su niži za oko 1,0 % od onih dobijenih metodom opisanom u ISO 1446 (ova metoda služi samo kao referentna metoda za kalibraciju metoda kojima se određuje sadržaj vode).

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

Замењује
SRPS ISO 6673:2012

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS ISO 6673:2016
90.60 Завршетак поступка преиспитивања српског стандарда
04.03.2020.

Повезани пројекти

Идентичан са ISO 6673:2003

Прописи

"Сл. гласник РС" бр. 159/20 Правилник о квалитету сирове кафе, производа од кафе, замена за кафу, као и сродниих производа

"Сл. гласник РС" бр. 159/20 Правилник о квалитету сирове кафе, производа од кафе, замене за кафу, као и сродних производа

Преглед

Да бисте видели цео садржај, морате се регистровати или пријавити помоћу корисничког имена које већ имате.

Пријавите се