Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 6673:2016

Sirova kafa – Određivanje gubitka mase na 105 °C

Green coffee — Determination of loss in mass at 105 degrees C
31. 5. 2016.
31. 5. 2016.

Опште информације

90.93     19. 11. 2021.

ISS

E034-7,8,15,18

Međunarodni standard

67.140.20  

srpski  

plan 2015

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda za određivanje gubitka mase u sirovoj kafi na temperaturi od 105 °C. Ova metoda se primenjuje na dekofeiniziranu i nedekofeiniziranu sirovu kafu definisanu u ISO 3509. Ova metoda određivanja gubitka mase se može po konvenciji smatrati metodom za određivanje sadržaja vode i može se kao takva koristiti na osnovu sporazuma između zainteresovanih strana, ali ona daje rezultate koji su niži za oko 1,0 % od onih dobijenih metodom opisanom u ISO 1446 (ova metoda služi samo kao referentna metoda za kalibraciju metoda kojima se određuje sadržaj vode).

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 6673:2012

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 6673:2016
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
19. 11. 2021.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 6673:2003

Propisi

"Сл. гласник РС" бр. 159/20 Pravilnik o kvalitetu sirove kafe, proizvoda od kafe, zamena za kafu, kao i srodniih proizvoda

"Сл. гласник РС" бр. 159/20 Pravilnik o kvalitetu sirove kafe, proizvoda od kafe, zamene za kafu, kao i srodnih proizvoda