Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 16634-2:2016

Prehrambeni proizvodi – Određivanje sadržaja ukupnog azota sagorevanjem u skladu sa Dumasovim principom i izračunavanje sadržaja sirovih proteina – Deo 2: Žita, mahunjače i mleveni proizvodi od žita

Food products - Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content - Part 2: Cereals, pulses and milled cereal products (ISO 16634-2:2016)
23. 12. 2016.

Опште информације

60.60     23. 12. 2016.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060     67.050  

engleski  

Van plana 2016

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovom delom međunarodnog standarda utvrđuje se metoda za određivanje ukupnog sadržaja azota i izračunavanje sadržaja sirovih proteina u žitima, mahunjačama i mlevenim proizvodima od žita. Ova metoda, kao i metoda po Kjeldalu, ne pravi razliku između proteinskog azota i neproteinskog azota. Za izračunavanje sadržaja proteina se koriste razni faktori konverzije.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS CEN ISO/TS 16634-2:2012

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 16634-2:2016
60.60 Standard objavljen
23. 12. 2016.

REVIDIRAN OD

PROJEKAT
prSRPS EN ISO 16634-2:2023

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 16634-2:2016

Identičan sa ISO 16634-2:2016