Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 6647-1:2020

Pirinač ― Određivanje sadržaja amiloze ― Deo 1: Spektrofotometrijska metoda sa postupkom odmašćivanja metanolom i sa kalibracionim rastvorima amiloze krompira i amilopektina voštanog pirinča

Rice - Determination of amylose content - Part 1: Spectrophotometric method with a defatting procedure by methanol and with calibration solutions of potato amylose and waxy rice amylopectin (ISO 6647-1:2020)
30. 9. 2020.

Опште информације

60.60     30. 9. 2020.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se referentna metoda za određivanje sadržaja amiloze u mlevenom pirinču, neobrađenom parom. Metoda se primenjuje na pirinač sa masenim udelom amiloze većim od 5 %. Ovaj dokument se takođe može koristiti za oljušteni pirinač, kukuruz, proso i druga žita ako je korisnik validovao proširenje ovog predmeta i područja primene.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 6647-1:2016

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 6647-1:2020
60.60 Standard objavljen
30. 9. 2020.

REVIDIRAN OD

PROJEKAT
prSRPS EN ISO 6647-1:2025

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 6647-1:2020

Identičan sa ISO 6647-1:2020