Phone: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Standards sales: prodaja@iss.rs Education: iss-edukacija@iss.rs Information about standards: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Main menu

chemical effect

English

Name
chemical effect
Description

physical, stinging chemical sensation experienced on the tongue as a result of exposure to substances such as carbonated water NOTE 1 The sensation may linger and is independent of temperature, taste and odour. NOTE 2 Popular terms: „astringent” (strong tea), „burning” (whisky), „sharp” (prune juice), „pungent” (horseradish).

Serbian

Name
hemijski efekat
Description

fizički, hemijski osećaj peckanja doživljen na jeziku, koji nastaje kao rezultat izlaganja supstancama kao što je gazirana voda NAPOMENA 1 Ovaj osećaj može da traje duže i ne zavisi od temperature, ukusa i mirisa. NAPOMENA 2 Popularni termini: „oporo” (jak čaj), „ljuto” (viski), „oštro” (sok od suvih šljiva), „jetko” (ren).

Serbian

Name
hemijski efekat
Description

fizički, hemijski osećaj peckanja doživljen na jeziku, koji nastaje kao rezultat izlaganja supstancama kao što je gazirana voda NAPOMENA 1 Ovaj osećaj može da traje duže i ne zavisi od temperature, ukusa i mirisa. NAPOMENA 2 Popularni termini: „oporo” (jak čaj), „ljuto” (viski), „oštro” (sok od suvih šljiva), „jetko” (ren).

Related standards

Related ICSs

No information