microorganism forming characteristic colonies on solid selective media when incubated in a microaerobic atmosphere at 41,5 °C, and which possesses the characteristic morphology and motility and biochemical and growth properties described when the tests are conducted in accordance with this document Note 1 to entry: This document targets the thermotolerant Campylobacter species relevant to human health. The most frequently encountered and relevant to human health thermotolerant species are Campylobacter jejuni and Campylobacter coli. However, other species have been described (Campylobacter lari, Campylobacter upsaliensis and others)
микроорганизм који формира карактеристичне колоније на чврстoj селективнoj подлози када се инкубирају у микроаеробној атмосфери на 41,5 °C, а који поседуje карактеристичну морфологију и покретљивост и биохемијска својства и својства раста забележена када се испитивања спроводе у складу са овим документом
НАПОМЕНА 1 уз термин: Овај документ за циљну групу има термотолерантне Campylobacter врсте релевантне за здравље људи. Термотолерантне врсте које се најчешће сусрећу и које су најрелевантније за здравље људи јесу Campylobacter jejuni и Campylobacter coli. Међутим, описане су и друге врсте (Campylobacter lari, Campylobacter upsaliensis и друге).
determination of the presence or absence of Campylobacter (3.1) in a defined quantity of product, when the test is conducted in accordance with this document
одређивање присуства или одсуства Campylobacter (3.1) у дефинисаној количини производа, када се испитивање спроводи у складу са овим документом