rooms, locations or areas where
â livestock are kept;
â feed, fertilizers, vegetable and animal products are produced stored, prepared or processed;
â plants are grown, such as greenhouses.
NOTE In agricultural and horticultural premises special requirements for the selection and erection of electrical equipment apply due to special external influences, e.g. influence of moisture, dust, aggressive chemical vapours, acids or salts on electrical equipment. In addition an increased fire risk may exist due to the presence of highly flammable substances. Agricultural and horticultural premises include, for example:
â housing for animals such as cattle, pigs, horses, sheep, goats and chicken-houses including adjacent rooms (e.g. feed processing locations, milking-machine locations, milk-storage rooms);
â barns, stores and storerooms for hay, straw, feed, fertilizers, grain, potatoes, beets, vegetables, fruits, ornamental plants, fuels, greenhouses;
â locations where agricultural and horticultural products are produced and prepared and processed commercially and/or in bulk (drying, stewing, pressing out, fermenting, butchering, meat processing etc.).
prostorije, lokacije ili prostori u kojima se
— čuva stoka;
— odlažu, pripremaju ili obrađuju hrana, đubrivo, povrće i životinjski proizvodi;
— gaje biljke, npr. u staklenim baštama.
NAPOMENA U objektima za poljoprivredu i hortikulturu specijalni zahtevi za izbor i postavljanje električne opreme primenjuju se usled specijalnih spoljašnjih uticaja, na primer, uticaj vlage, prašine, agresivnih hemijskih isparenja, kiselina ili soli na električnu opremu. Pored toga, povećani rizik od požara može postojati usled prisustva visoko zapaljivih supstanci. Objekti za poljoprivredu i hortikulturu uključuju, na primer:
— smeštaj za životinje kao što su goveda, svinje, konji, ovce, koze, kao i kokošinjce uključujući obližnje prostorije (na primer, lokacije za obradu hrane, lokacije za muzilice, prostorije za skladištenje mleka);
— štale, skladišta i ostave za seno, slamu, hranu, đubrivo, žitarice, krompir, repu, povrće, voće, ukrasne biljke, gorivo, kao i staklene bašte;
— lokacije gde se proizvodi poljoprivrede i hortikulture proizvode i pripremaju i obrađuju za tržište i/ili u rasutom stanju (sušenje, kuvanje, ceđenje, fermentacija, klanje, obrada mesa itd.).
prostorije, lokacije ili prostori u kojima se
— čuva stoka;
— odlažu, pripremaju ili obrađuju hrana, đubrivo, povrće i životinjski proizvodi;
— gaje biljke, npr. u staklenim baštama.
NAPOMENA U objektima za poljoprivredu i hortikulturu specijalni zahtevi za izbor i postavljanje električne opreme primenjuju se usled specijalnih spoljašnjih uticaja, na primer, uticaj vlage, prašine, agresivnih hemijskih isparenja, kiselina ili soli na električnu opremu. Pored toga, povećani rizik od požara može postojati usled prisustva visoko zapaljivih supstanci. Objekti za poljoprivredu i hortikulturu uključuju, na primer:
— smeštaj za životinje kao što su goveda, svinje, konji, ovce, koze, kao i kokošinjce uključujući obližnje prostorije (na primer, lokacije za obradu hrane, lokacije za muzilice, prostorije za skladištenje mleka);
— štale, skladišta i ostave za seno, slamu, hranu, đubrivo, žitarice, krompir, repu, povrće, voće, ukrasne biljke, gorivo, kao i staklene bašte;
— lokacije gde se proizvodi poljoprivrede i hortikulture proizvode i pripremaju i obrađuju za tržište i/ili u rasutom stanju (sušenje, kuvanje, ceđenje, fermentacija, klanje, obrada mesa itd.).
No information