Сигурна и одржива производња хране један је од наших највећих изазова. Ново издање ISO 22000 о системима за менаџмент безбедношћу хране представља одговор на све опасности које вребају услед глобализације трговине прехрамбеним производима. Безбедност хране се односи на превенцију, елиминацију и контролу опасности, од места производње до места потрошње. С обзиром на то да опасности по безбедност хране могу настати у било којој фази процеса, свака компанија у ланцу снабдевања мора да спроводи адекватну контролу. Тачније, безбедност хране може се одржати само кроз заједничке напоре свих заинтересованих страна: владе, произвођача, трговаца и крајњих потрошача.
Овај стандард је намењен свим организацијама у прехрамбеној индустрији, без обзира на сектор и њихову величину. Помаже у идентификовању, спречавању и смањивању ризика, чиме се обезбеђује потребна предострожност и континуирани процес побољшања.
Више о овоме можете прочитати на следећем линку: https://www.iso.org/news/ref2301.html