Phone: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Standards sales: prodaja@iss.rs Education: iss-edukacija@iss.rs Information about standards: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Main menu

visible foots

English

Name
visible foots
Description

insoluble matter in fats and oils, together with occluded oil, which settles out from oil or fat within 96 h at the temperature specified in this International Standard

NOTE 1 “Foots” is a term that was originally used to describe those impurities that precipitate from raw linseed oil during storage and subsequently settle to the bottom (foot) of a storage tank.

NOTE 2 Visible foots are quantified by storage of a sample of the homogenized fat or oil for a period of 96 h at 20 °C or 10 °C above the melting point, whichever is the higher.

Serbian

Name
vidljivi talog
Description

materije nerastvorljive u mastima i uljima, zajedno sa inkorporiranim uljem koje se istaloži iz ulja ili masti tokom 96 h na temperaturi koja je utvrđena ovim međunarodnim standardom.

NAPOMENA 1 Termin "talog" se prvobitno koristio za opisivanje onih nečistoća koje su se izdvajale iz sirovog lanenog ulja prilikom skladištenja i taložile na dnu (talog u podnožju) rezervoara.

NAPOMENA 2 Vidljivi talog se određuje čuvanjem uzorka homogenizovane masti ili ulja u periodu od 96 h na 20 °C ili 10 °C iznad tačke topljenja, ako je tačka topljenja viša.

Serbian

Name
vidljivi talog
Description

materije nerastvorljive u mastima i uljima, zajedno sa inkorporiranim uljem koje se istaloži iz ulja ili masti tokom 96 h na temperaturi koja je utvrđena ovim međunarodnim standardom.

NAPOMENA 1 Termin "talog" se prvobitno koristio za opisivanje onih nečistoća koje su se izdvajale iz sirovog lanenog ulja prilikom skladištenja i taložile na dnu (talog u podnožju) rezervoara.

NAPOMENA 2 Vidljivi talog se određuje čuvanjem uzorka homogenizovane masti ili ulja u periodu od 96 h na 20 °C ili 10 °C iznad tačke topljenja, ako je tačka topljenja viša.

Related standards

Related ICSs

No information