insoluble matter in fats and oils, together with occluded oil, which settles out from oil or fat within 96 h at the temperature specified in this International Standard
NOTE 1 âFootsâ is a term that was originally used to describe those impurities that precipitate from raw linseed oil during storage and subsequently settle to the bottom (foot) of a storage tank.
NOTE 2 Visible foots are quantified by storage of a sample of the homogenized fat or oil for a period of 96 h at 20 °C or 10 °C above the melting point, whichever is the higher.
materije nerastvorljive u mastima i uljima, zajedno sa inkorporiranim uljem koje se istaloži iz ulja ili masti tokom 96 h na temperaturi koja je utvrđena ovim međunarodnim standardom.
NAPOMENA 1 Termin "talog" se prvobitno koristio za opisivanje onih nečistoća koje su se izdvajale iz sirovog lanenog ulja prilikom skladištenja i taložile na dnu (talog u podnožju) rezervoara.
NAPOMENA 2 Vidljivi talog se određuje čuvanjem uzorka homogenizovane masti ili ulja u periodu od 96 h na 20 °C ili 10 °C iznad tačke topljenja, ako je tačka topljenja viša.
materije nerastvorljive u mastima i uljima, zajedno sa inkorporiranim uljem koje se istaloži iz ulja ili masti tokom 96 h na temperaturi koja je utvrđena ovim međunarodnim standardom.
NAPOMENA 1 Termin "talog" se prvobitno koristio za opisivanje onih nečistoća koje su se izdvajale iz sirovog lanenog ulja prilikom skladištenja i taložile na dnu (talog u podnožju) rezervoara.
NAPOMENA 2 Vidljivi talog se određuje čuvanjem uzorka homogenizovane masti ili ulja u periodu od 96 h na 20 °C ili 10 °C iznad tačke topljenja, ako je tačka topljenja viša.
Nema informacija