Phone: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Standards sales: prodaja@iss.rs Education: iss-edukacija@iss.rs Information about standards: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Main menu

Campylobacter

English

Name
Campylobacter
Description

microorganism forming characteristic colonies on solid selective media when incubated in a microaerobic atmosphere at 41,5 °C, and which possesses the characteristic morphology and motility and biochemical and growth properties described when the tests are conducted in accordance with this document Note 1 to entry: This document targets the thermotolerant Campylobacter species relevant to human health. The most frequently encountered and relevant to human health thermotolerant species are Campylobacter jejuni and Campylobacter coli. However, other species have been described (Campylobacter lari, Campylobacter upsaliensis and others)

Serbian

Name
No information
Description
No information

Serbian

Name
Campylobacter
Description

микроорганизм који формира карактеристичне колоније на чврстoj селективнoj подлози када се инкубирају у микроаеробној атмосфери на 41,5 °C, а који поседуje карактеристичну морфологију и покретљивост и биохемијска својства и својства раста забележена када се испитивања спроводе у складу са овим документом

НАПОМЕНА 1 уз термин:   Овај документ за циљну групу има термотолерантне Campylobacter врсте релевантне за здравље људи. Термотолерантне врсте које се најчешће сусрећу и које су најрелевантније за здравље људи јесу Campylobacter jejuni и Campylobacter coli. Међутим, описане су и друге врсте (Campylobacter lari, Campylobacter upsaliensis и друге).

Related standards

Related ICSs

  • 07.100.30 - Food microbiology