Phone: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Standards sales: prodaja@iss.rs Education: iss-edukacija@iss.rs Information about standards: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Main menu

29. октобар 2020. године - вебинар: Од закона о информационој безбедности до стандарда

Duration: one day

Обележавајући месец информационе безбедности, Институт за стандардизацију Србије у сарадњи са Регулаторном агенцијом за електронске услуге и поштански саобраћај (РАТЕЛ), Министарством трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије (МТТТ) и Министарством унутрашњих послова (МУП) организује бесплатни вебинар намењен представницима државних органа.

Нови вебинар ће бити одржан 29. октобра 2020. године, са почетком у 10:00 часова. Законом о информационој безбедности уређују се мере заштите од безбедносних ризика у информационо-комуникационим (ИКТ) системима, одговорности правних лица приликом управљања и коришћења ИКТ система и одређују се органи надлежни за спровођење мера заштите, координацију и праћење примене прописаних мера заштите. Посебне обавезе су прописане за тзв. операторе ИКТ система од посебног значаја, у које спадају и органи власти. Најважнија посебна обавеза је доношење Акта о безбедности ИКТ система од посебног значаја, о чијем садржају ће, између осталог, бити речи на овом вебинару. Циљ вебинара је пружање информација о законским прописима у области безбедности информација, као и о испуњавању захтева стандарда, чиме се обезбеђује подршка примени прописа. Серијом међународних стандарда ISO/IEC 27000 дефинишу се захтеви за систем менаџмента безбедношћу информација (ISMS).

Предавачи:

• Небојша Јокић, начелник Центра за реаговање на нападе на информациони систем, Министарство унутрашњих послова Републике Србије (МУП)

• Mарија Поповић, инспектор информационе безбедности, Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије (МТТТ)

• Маја Лакушић, саветник у Регулаторној агенцији за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ)

• Даниела Андровић, виши саветник у Регулаторној агенцији за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ)

• Виолета Нешковић-Поповић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, информисање и издавачку делатност, Институт за стандардизацију Србије (ИСС)

Пријавите се преко линка: https://forms.gle/3BjQbLrQa8sdBnY89

Training course dates

Please select the training course you wish to attend from the list below. You can book up to 3 delegates online*

*The stated price is for one person. For organizations that apply for more than two participants for the same training, all participants are granted a discount of 10% of the fee per participant.