Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Od zakona o informacionoj bezbednosti do standarda

Trajanje: jednodnevna obuka

Obeležavajući mesec informacione bezbednosti, Institut za standardizaciju Srbije u saradnji sa Regulatornom agencijom za elektronske usluge i poštanski saobraćaj (RATEL), Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije (MTTT) i Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) organizuje besplatni vebinar namenjen predstavnicima državnih organa.

Zakonom o informacionoj bezbednosti uređuju se mere zaštite od bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim (IKT) sistemima, odgovornosti pravnih lica prilikom upravljanja i korišćenja IKT sistema i određuju se organi nadležni za sprovođenje mera zaštite, koordinaciju i praćenje primene propisanih mera zaštite. Posebne obaveze su propisane za tzv. operatore IKT sistema od posebnog značaja, u koje spadaju i organi vlasti. Najvažnija posebna obaveza je donošenje Akta o bezbednosti IKT sistema od posebnog značaja, o čijem sadržaju će, između ostalog, biti reči na ovom vebinaru. Cilj vebinara je pružanje informacija o zakonskim propisima u oblasti bezbednosti informacija, kao i o ispunjavanju zahteva standarda, čime se obezbeđuje podrška primeni propisa. Serijom međunarodnih standarda ISO/IEC 27000 definišu se zahtevi za sistem menadžmenta bezbednošću informacija (ISMS).

Predavači:

• Nebojša Jokić, načelnik Centra za reagovanje na napade na informacioni sistem, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije (MUP)

• Marija Popović, inspektor informacione bezbednosti, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije (MTTT)

• Maja Lakušić, savetnik u Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL)

• Daniela Andrović, viši savetnik u Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL)

• Violeta Nešković-Popović, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost, Institut za standardizaciju Srbije (ISS)

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/3BjQbLrQa8sdBnY89

Datumi obuka

Molimo Vas izaberite obuku koju želite da pohađate. Možete rezervisati mesta za tri učesnika putem veb sajta.*

*Navedena cena je za jednu osobu. Za organizacije koje prijave više od dva polaznika za istu obuku, za sve polaznike odobrava se popust u iznosu od 10% visine naknade po učesniku.